Wat is een zadeldak?

Ontvang nu gratis offertes voor dakwerken

Hellend of plat dak ?*
Type werken ?*
Moet het dak geïsoleerd worden ?*
Bericht
Voornaam*
Familienaam*
E-Mail*
Telefoon*
Adres*
Gemeente*
Postcode*
   
 

Een zadeldak is een type dak die aan beide kanten onder twee hoeken afloopt, zoals een zadel dat doet. Een zadeldak is erg populair bij veel verschillende plattelandshuizen en bungalows, en ze zien er zeer mooi uit als ze op de juiste manier ontworpen zijn.

Over het algemeen is het dakbedekking materiaal van een zadeldak anders dan een standaard dak. Als u overweegt om uw huis te laten reconstrueren door een bouwbedrijf, dan is het type dak kiezen erg belangrijk.

zadeldak

Nadelen zadeldak

Een nadeel van een zadeldak is dat u niet langer het dak op gaan. Het materiaal waarmee een zadeldak bedekt is varieert over het algemeen van daktegels die vastgespijkerd zijn op daken.

Daarbij zijn de aflopende daken van een zadeldak onmogelijk voor een mens om op te lopen, dus het is belangrijk dat u een doordachte keuze maakt bij het kiezen van het dak dat u wilt.

Voordelen zadeldak

Een zadeldak zal u geen extra ruimte bovenop het dak geven, maar de reden waarom veel mensen nog steeds een zadeldak over een standaard plat dak prefereren is omdat een zadeldak er mooi uitziet en het algehele uiterlijk van het huis ten goede komt, terwijl platte daken er allemaal hetzelfde uitzien en het huis een gevoel geven alsof het een flat of appartement is.

Als u iets meer design in uw huis wilt, dan kan u het beste voor een zadeldak gaan aangezien deze het algehele uiterlijk van het huis complimenteert in verhouding tot een standaard plat dak welke ontworpen is voor maximale functionele efficiëntie. Vergeet geen dakisolatie om de energiekosten van uw woning binnen de perken te houden.