Woning bouwen met architect

Velen onder ons dromen van het bouwen van een eigen woning naar eigen wensen en smaak. Steeds meer mensen kiezen er ook voor om die droom te verwezenlijken. Sommigen kiezen voor een nieuwbouwwoning, anderen voor een renovatie met een persoonlijke touch. Wat u ook kiest, u zal steeds een architect in de hand moeten nemen.

De keuze van een goede architect, die uw stijl en wensen kan vertalen in concrete bouwplannen, is essentieel. Een architect doet daarenboven meer dan enkel plannen teken, hij adviseert, regelt bouwvergunningen en helpt u mee zoeken naar de juiste aannemer. De architect heeft dus een spilfunctie in het bouwproject. Het is daarom van belang dat u voldoende tijd neemt om de architect te vinden die bij u en uw project past.

Enkele tips voor het bouwen van een nieuwbouwwoning of het renoveren van een bestaande woning met een architect.

Referenties architect

Ga op zoek naar reeds afgewerkte bouwprojecten van de architect en leg uw oor te luisteren bij de bewoners. Het is belangrijk dat u kiest voor een betrouwbare architect die afspraken nakomt, het bouwproces goed opvolgt en goed communiceert. Maar, ga tevens op zoek naar een architect die een bouwstijl gebruikt die zo goed mogelijk aansluit bij uw wensen.

Contract architect

Maak steeds een contract op waarin de rechten en plichten van beide partijen opgelijst staan. Zo komt u niet voor verassingen te staan en vermijdt u disputen.

Budget voor een architect

Vergelijk de prijzen van verschillende architecten die u aanspreken en maak tegelijk een vergelijking met de bezochte referenties. 

Duurzaam bouwen met een architect

Kies voor een architect die op de hoogte is van alle nieuwe mogelijkheden voor duurzaam en energiezuinig wonen. Dit komt het milieu en uw portemonnee ten goede. 

Locatie architect

Kies bij voorkeur voor een architect die bij jou in de buurt woont. Zeker in de ontwerpfase zal u vaak langs moeten gaan om zaken te bespreken.

Vergelijk gratis en vrijblijvend prijzen van architecten

Voornaam*
Familienaam*
E-Mail*
Telefoon*
Adres*
Postcode*
Woonplaats*
Bericht
   
 
Offertes architecten