Verschillende soorten vloeren

Een goede vloer in uw huis hebben is erg belangrijk. Een goede kwaliteitsvloer zal niet alleen een meerwaarde geven aan het totaalbeeld van uw woning maar zal u ook jarenlang plezier geven om op te lopen. Een vloer is een belangrijk deel van uw interieur en het kiezen van de juiste vloer zal het uiterlijk niet alleen voor u maar ook voor elke bezoeker mooi maken.

Sinds de oudheid zijn er altijd verschillende vloeren gebruikt voor verschillende gebouwen. Een vloer kon van steen zijn, hout, of marmer en in sommige gevallen was er zelfs een mozaïek patroon in de vloer verwerkt. Tegelvloeren worden nog steeds in huizen gebruikt, met name in washokken, badkamers en keukens. Een goede vloer is niet alleen mooi, maar moet daarbij ook makkelijk om schoon te maken zijn. 

Bedenk u echter dat een vloer ook slijt na een bepaalde periode, wat het belangrijk maakt dat u uw vloer ook goed onderhoud en dat u het ten allen tijde schoon probeert te houden. Gebruik maken van materialen zoals bleek en zuur om de vloeren mee schoon te maken is echter niet aan te raden aangezien deze stoffen de vloer flink kunnen beschadigen. Om deze reden zijn tegels erg populair geworden in de wereld.

Tegels worden veel gebruikt in de wereld, voornamelijk vanwege het feit dat tegels zeer makkelijk schoon te maken zijn. Tegels zijn echter vrij breekbaar en er kunnen makkelijk stukjes afbreken als u niet goed voor uw vloer zorgt, maar ondanks dit zijn tegels nog steeds meer in trek dan marmer of een andere soort vloer. 

De beste soorten vloeren die vandaag de dag in de wereld gebruikt worden zijn houten vloeren. Houten vloeren zijn snel een van de meest populaire soorten vloeren in de wereld geworden omdat het erg makkelijk te onderhouden is en het verwerken van hout in de vloer zorgt er bijna automatisch voor dat de vloer er goed en mooi uitziet. Daarbij is een houten vloer vrij makkelijk te leggen en is daarbij ook niet heel erg duur.

Indien u beroep doet op een specialisist in interieurinrichting zal deze persoon u ook bijstaan in uw keuze. 

Tegels
Parket
Laminaat
Kurk
Vinyl
Natuursteen
Linoleum