Tuinhuis - alles over tuinhuizen voor uw woning

Wat is een tuinhuis?

Een tuinhuis is een klein huisje welke in de tuin is gebouwd; vandaar dat het een tuinhuis genoemd wordt. Over het algemeen is een tuinhuis niet geschikt om in te wonen, voornamelijk vanwege de kleine omvang en de bouw van een tuinhuis.

tuinhuisOver het algemeen is een tuinhuis gemaakt van hout, en er zijn veel mensen die hun extra spullen in een tuinhuis bewaren, alsmede tuingereedschappen en dergelijke. U kan bijvoorbeeld in een tuinhuis belangrijke dingen zoals harken en een grasmaaier bewaren. Een tuinhuis kan over het algemeen op slot gedaan worden zodat andere mensen er niet in kunnen en de spullen mee kunnen nemen.

Een tuinhuis kan echter ook van andere materialen dan hout gebouwd worden en veel mensen bouwen een tuinhuis van steen en cement. Echter dit is niet de norm aangezien hout een veel makkelijker en goedkopere manier is om een tuinhuis te bouwen. Tuinhuizen zijn over het algemeen klein en er past een tafel met wat stoelen in en er zijn ramen in gebouwd zodat er voldoende licht is en eventueel ventilatie. Al uw extra spullen welke nodig zijn voor de tuin kan u makkelijk in uw tuinhuis opslaan.

Sommige mensen kiezen ervoor om de vloer van een tuinhuis hetzelfde te maken als de tuin, wat betekend dat de hele constructie geen vloer heeft maar gewoon op het gras staat. Aan de andere kant is het ook mogelijk om een betonnen fundering te storten en daar het tuinhuis op te bouwen, of een gedeelte van de tuin met tegels te bedekken om daar het tuinhuis op te bouwen.

Een tuinhuis lijkt qua constructie en omvang op een schuur, met als enige verschil dat ze vaak iets groter zijn in vergelijking met normale schuren, waardoor mensen meer ruimte hebben om hun spullen in te bewaren en te zorgen dat het veilig blijft.