Soorten douches

Net zoals bij baden zijn er ook verschillende soorten douches. Een douche kan heerlijk zijn om bij te ontspannen, schoon te worden terwijl de harde stralen van de douche uw schouders masseren. Maar dit gaat natuurlijk lang niet zo goed met een standaard douche. Een standaard douche is simpelweg een sproeikop aan de muur met een mengkraan eronder. Hoewel men hiermee natuurlijk net zo schoon wordt als met elk ander systeem kan het natuurlijk ook anders.

Een ander soort douche is bijvoorbeeld een massagedouche waarbij op verschillende plekken rond het lichaam sproeikoppen gemonteerd zijn die al naar gelang de instelling hard of zacht water kunnen sproeien op het lichaam. Dit is dan weer een voorbeeld van een zeer uitgebreide douche die ook zeer kostbaar kan zijn om te laten installeren. Een gulden middenweg is natuurlijk ook mogelijk.

Met vrij eenvoudige middelen is het mogelijk om een eenvoudige douche toch om te toveren in wat comfortabelers, namelijk door de sproeikop en hanger te vervangen voor iets moderners dan u tot nu toe had. Er zijn sproeikoppen die meerdere standen hebben, van breeduit tot gerichte massagestralen. Het is zeker de moeite waard om eens bij een doe het zelf zaak te kijken wat u kan doen aan douches. U zal verbaasd zijn over de mogelijkheden die u kan installeren in uw badkamer.