Wat is schrijnwerk?

Met schrijnwerk wordt houtwerk bedoeld zoals ramen en deuren in een huis, maar ook kroonlijsten en gevelbekleding vallen onder de noemer schrijnwerk. In zekere zin zou je kunnen zeggen dat al het timmerwerk in en aan een huis welke onderdeel vormen van het huis als een constructie onder schrijnwerk valt.

Schrijnwerk wordt niet alleen gebruikt om een huis toegankelijk te maken met behulp van deuren, maar ook voor ventilatie en het mooier afwerken van een huis is schrijnwerk zeer belangrijk.

schrijnwerk

Schrijnwerk bepaalt ook voor een zeer belangrijk deel hoe een huis of gebouw er over het geheel uit komt te zien. Bepaalde stijlen deuren en ramen moeten bij elkaar passen om een mooi homogeen geheel te krijgen, en zelfs gevelbekleding kan in dezelfde stijl toegepast worden om uiteindelijk een zo mooi mogelijke aanblik te krijgen. Schrijnwerk kan ook in zeer verschillende kwaliteiten verkregen worden waarbij een betere kwaliteit schrijnwerk natuurlijk duurder is dan normaal schrijnwerk. 

Het kiezen van een goede kwaliteit schrijnwerk is echter zeer belangrijk omdat hoe beter de kwaliteit van het schrijnwerk is van uw huis, des te duurzamer en langer het schrijnwerk mee zal gaan. Schrijnwerk is ook zeer belangrijk voor een goede isolatie van het huis. Dubbele beglazing en een goed sluitende deur is belangrijk om niet teveel energie te verspillen. Goed schrijnwerk zal u ook een aanzienlijke besparing op uw energierekening geven.

Deuren
Ramen
Binnendeuren