Renovatiepremie

Veel mensen houden van de sfeer dat een ouder huis met zich mee brengt. Maar een ouder huis heeft ook zijn nadelen, de meeste oudere huizen hebben bijvoorbeeld een slechte isolatie en enkel glas in de woning.

Een oplossing is om een dergelijk huis te gaan renoveren. Zo kunt u bijvoorbeeld de elektriciteit of uw trap renoveren wat ook alweer wat kostelijk kan zijn.

Bij een renovatie komt veel kijken, niet alleen moeten plannen worden gemaakt, u wilt ook weten wat de renovatie gaat kosten. Voor de Vlaamse renovatiepremie kunt u een aanvraag indienen en hier zijn natuurlijk voorwaarden aan verbonden. Zo moet u minimaal tienduizend euro (excl.  BTW) aan renovatiekosten hebben.

Voorwaarden Vlaamse renovatiepremie

Ook moet u uitzoeken waarvoor u een renovatiepremie krijgt want ook hier zijn weer regels voor. U krijgt niet voor alles een renovatiepremie. Hiervoor kunt u een lijst raadplegen daar staat alles vermeld wat onder de renovatiepremie valt. Deze lijsten zijn op bijvoorbeeld het internet in te zien.

U kunt maar eens in de tien jaar voor een renovatiepremie in aanmerking komen. Daaronder valt ook het gerenoveerde huis. Als u bijvoorbeeld een renovatiepremie heeft gekregen en u verhuist binnen tien jaar naar een ander huis, dat u ook weer wilt renoveren, dan moet u wachten tot de tien jaar om zijn voordat u weer in aanmerking komt voor een renovatiepremie.

Dit geldt ook als een renovatiepremie is toegekend voor een huis dat u net heeft gekocht, ook dan moet u wachten tot de tien jaar voorbij zijn.

Aanvraag renovatiepremie

Ook heel belangrijk om te weten is dat u pas een aanvraag voor een renovatiepremie kunt doen als de werkzaamheden voltooid zijn. U kunt een digitale aanvraag via het internet doen of voor een aanvraagformulier op papier kiezen. U kunt beide formulieren vinden op de internetsite van Wonen en Bouwen.

Infogids Vlaamse renovatiepremie

Wenst u meer te weten te komen over de Vlaamse renovatiepremie? Download dan hier de infogids over de Vlaamse renovatiepremie. 

Vergelijk hier prijzen van de Vlaamse renovatiepremie

Voornaam*
Familienaam*
E-Mail*
Telefoon*
Adres*
Postcode*
Gemeente*
   
 
De Vlaamse renovatiepremie