Renovatie kosten

Klussen in en om onze woning doen we allemaal zelf tegenwoordig. In de doe-het-zelfzaken vinden we vaak wat we nodig hebben om bijvoorbeeld ons toilet te vervangen of een nieuwe douchewand te plaatsen. Maar als we willen gaan renoveren wordt het wat moeilijker, de renovatie van een woning is immers een hele klus. 

De oudere huizen hebben vaak een renovatie nodig, ze hebben meestal geen of onvoldoende isolatie zoals enkelvoudig glas en enkele muren. Deze huizen hebben geen spouwmuur wat ook vaak vochtproblemen geeft. De buitenmuren van oudere huizen laten vaak regenwater door en daardoor wordt het hele huis vochtig en dan is een renovatie van groot belang.

Financiering renovatie

Een renovatie brengt natuurlijk ook de nodige kosten met zich mee. U moet zichgaan oriënteren voor een eventuele financiering. Voor bepaalde investeringen hebt u recht op eeen premie. Maar let goed op want niet alles wordt vergoed, u krijgt bijvoorbeeld geen nieuwe badmeubels vergoed of een ingebouwde kledingkast.

Renovatieplan

Een renovatie van uw huis begint natuurlijk met een renovatieplan, want u hebt een plan nodig om een schatting van de kosten te kunnen maken. De renovatiekosten komt vaak hoger uit dan u gepland hebt, houd daar dus rekening mee als het budget gaat berekenen. 

Renovatiepremie

U moet zich ook gaan informeren over de renovatiepremie en voor welke renovatiekosten u eventueel in aanmerking komt. Denk ook aan het hergebruik van uw materiaal zoals de deuren. Dat scheelt in de kosten en is beter voor het milieu.

Als u tijdens het renoveren ook de meterkast vernieuwt, houdt er dan rekening mee dat de nieuwe meter geschikt is voor de aansluiting van eventuele zonnepanelen. Steeds meer mensen maken immers gebruik van zonnepanelen.