Bespaar op uw waterfactuur met regenwaterrecuperatie

Verdien geld met een regenwaterput!

Jaarlijks regent het in Vlaanderen ongeveer 199 dagen. Het zou zonde zijn om hier geen voordeel aan te koppelen. Regenwater is immers volledig gratis. Vlamingen gebruiken momenteel nog te veel leidingwater voor huishoudelijke taken die even goed met gratis regenwater kunnen worden uitgevoerd. 

regenwaterrecuperatie

Torenhoge waterfactuur

Leidingwater wordt alsmaar duurder wat vaak resulteert in een hoge afrekening op het einde van het jaar. Door gebruik te maken van regenwaterrecuperatie kan er tot 95% bespaard worden op uw waterfactuur.

Een Vlaams gezin van 4 personen verbruikt ongeveer 348 liter water per dag. Een groot deel dit van dit verbruik kan vervangen worden door gratis regenwater.

Gefilterd regenwater kan gebruikt worden voor verschillende zaken zoals:

- Wassen met de wasmachine

- Dweilen en poetsen in huis en buiten

- Toiletten doorspoelen

- De auto wassen

- Strijkwater om te strijken

Zoals u ziet kan regenwater voor heel wat huishoudelijk taken worden gebruikt Enkel als drinkwater en voor hygiënisch gebruik wordt regenwater niet altijd aangeraden. Dit is slechts een beperkt aandeel in het waterverbruik van een gemiddeld Vlaams gezin. Door gebruik te maken van regenwater zal het verbruik van het leidingwater dus aanzienlijk dalen.

Regenwater is zacht water

In heel wat Vlaamse gebieden is het leidingwater zeer hard waardoor er vaak problemen met huishoudelijke toestellen worden veroorzaakt. Kalk zet hem namelijk vast op leidingen, kranen en verwarmingselementen. Bovendien is regenwater ook veel beter voor uw strijkijzer en zal dit kalkopstoppingen voorkomen.

Om dit te vermijden, wordt ook het gebruik van regenwater aanbevolen. Regenwater is immers van nature kalkvrij en dus veel zachter dan leidingwater. Dit heeft een gunstige invloed op uw huishoudelijke apparaten en zal er ook voor zorgen dat u minder wasmiddel en detergenten hoeft te gebruiken. Zo bespaart u niet alleen op uw waterverbruik maar ook op de aankoop van deze producten.

Regenwaterrecuperatie is naast ecologisch als economisch

Gebruik maken van gefilterd regenwater is niet alleen interessant voor uw portemonnee maar ook voor het milieu. Zo draagt u uw steentje bij aan het milieu. Regenwater is immers milieuvriendelijk en zo worden de schaarse grondwaterreserves.

De kans op voorstromingen wordt verkleind

De laatste tijd zijn er steeds vaker overstromingen door de hevige regenval in Belgie. Deze worden veroorzaakt door volle riolen en overstorten in het oppervlaktewater. Door regenwater op te vangen in een regenput wordt de kans op overstroming verkleind. Zo komt er immers minder regenwater in de riolen terecht.

Regenwater opvangen is een slimme keuze

Bij nieuwe bouwaanvragen sinds 2014 is het verplicht geworden om uw woning te voorzien van een regenput.

Heeft u al een regenput? Laat dan een waterfilter installeren en maak zo gebruik van gratis water! Zo geniet u van alle voordelen van een regenwaterput!

Benieuwd naar meer info en prijzen? Laat uw gegevens na:

Voornaam + familienaam*
E-Mail*
Telefoon*
Adres*
Gemeente*
Postcode*
Heeft u een water/regenput ? *
Inhoud waterput ?*
Aantal gezinsleden ?*
Bericht
   
 
Offertes regenwaterrecuperatie