Pleisterwerken

Voor diegenen die het niet weten, pleister is een bouwmateriaal welke gebruikt wordt voor de bouw van huizen en gebouwen. Het lijkt op mortel en cement, maar het is veel fijner van structuur en wordt op een oppervlakte gesmeerd. Net zoals mortel en cement begint pleisterwerk als een eenvoudig droog poeder welke gemengd met water een soort pasta vormt.

Deze pasta wordt warm waarna het uit begint te harden. Echter in tegenstelling tot mortel en cement blijft pleisterwerk redelijk flexibel nadat het uitgehard is. Dit maakt het mogelijk dat pleisterwerk makkelijk opgeschuurd wordt en ook niet makkelijk scheurt nadat het op een muur is aangebracht. 

Vanwege deze redenen is pleisterwerk het meest geschikte materiaal voor afwerkingsdoeleinden in tegenstelling tot het gebruik ervan als constructiemateriaal. Pleisterwerk wordt ook wel eens gipspleister genoemd, wat ook bekend staat als Parijs' pleisterwerk, cementpleister of zelfs kalkpleister. Pleisterwerk kan ook als spray toegepast worden om plafonds en muren mee af te werken.

Er zijn verschillende soorten pleisterwerk beschikbaar op de markt, dus u moet voorzichtig zijn bij het kiezen van de beste soort pleisterwerk om te kopen. Verschillende kwaliteiten pleisterwerk verschillen ook qua prijs. Zonder goed pleisterwerk echter kan u niet de laatste hand aan uw woning leggen. 

Als cement toegepast wordt op bakstenen en het helemaal uitgedroogd is, dan kan pleisterwerk aangebracht worden voor de volledige afwerking. Pleister kan toegepast worden met behulp van eenvoudige pleisterwerk gereedschappen maar ook met behulp van spuiten. Veel bouwbedrijven bieden pleisterwerk als optie aan, om te zorgen dat de hele constructie goed afgewerkt is.