Alles wat u moet weten over isolatie

Een woning zonder isolatie is tegenwoordig ondenkbaar geworden gezien de hoge kostprijs van elektriciteit en gas. Goede isolatie is ontzettend belangrijk om ervoor te zorgen dat de gestookte warmte niet langer verloren gaat via de muren, het dak of de vloer. Naast de verwarming die constant op hoge toeren moet draaien, kan er ook tocht worden gevoeld in een niet-geïsoleerde woning.

Isolatie zorgt ervoor dat het weer en de kou buiten blijft en geen invloed heeft op het klimaat in huis. Dit betekent ook dat wanneer het zeer warm is in de zomer, de warmte ook niet zo snel de woning in komt. Dit bespaart ook energiekosten vanwege het feit dat de airconditioner niet zo veel hoeft aan te staan.

Isolatie wordt voornamelijk toegepast in muren, waarbij schapenwol en hennep twee van de elementaire materialen zijn welke gebruikt worden om een goede isolatie te verkrijgen.

Dakisolatie wordt ook gedaan om te zorgen dat de lucht niet via het dak ontsnapt. De reden voor dakisolatie is vanwege het feit dat warme lucht de neiging heeft om te stijgen, wat de reden is waarom de meeste mensen overwegen om het dak van het huis volledig te isoleren om zo energie te besparen en de energierekening omlaag te brengen.

Isolatie staat ook nauw in verband met vochtproblemen. Indien een huis niet of niet goed geïsoleerd is, kan dit leiden tot vochtproblemen.

Vraag hier uw gratis prijsoffertes voor isolatie aan:

Voornaam*
Familienaam*
E-Mail*
Telefoon*
Adres*
Postcode*
Gemeente*
   
 
Dakisolatie
Vloerisolatie
Muurisolatie
Spouwmuurisolatie