Dak

Ontvang nu gratis offertes voor dakwerken

Hellend of plat dak ?*
Type werken ?*
Moet het dak geïsoleerd worden ?*
Bericht
Voornaam*
Familienaam*
E-Mail*
Telefoon*
Adres*
Gemeente*
Postcode*
   
 

Het dak is het hoogste gedeelte van een huis. Het vormt de scheiding tussen de bovenste verdieping en de open lucht en in de meeste gevallen is het dak tevens ook het plafond van de bovenste verdieping. Als het een plat dak betreft maken sommige mensen een soort terras van het dak waar bijvoorbeeld een schommel of een barbecue geplaatst wordt. Een plat dak kan als extra ruimte dienen.

dakwerken

Het dak van een huis speelt een belangrijke rol in het algehele ontwerp van een huis.

Plat dak

Sommige mensen prefereren een plat dak op hun huis.

Platte daken zijn simpel en zijn makkelijk toegankelijk via een trap en zulke daken maken het mogelijk om er makkelijk op rond te lopen en het dak eventueel voor andere doeleinden te gebruiken.

De grootte van het huis heeft ook een enorme impact op de grootte van het dak, dus als u een klein huis heeft, dan kan u niet verwachten er een groot dak op te plaatsen.

Zadeldak

Anderen verkiezen een zadeldak omdat het er mooi uitziet. Daarbij is het compleet aan uzelf hoe nuttig uw dak zal zijn. Veel mensen ontwerpen hun daken op een zeer mooie en functionele manier en kunnen daardoor hun dak zelfs als een terras of als tuin gebruiken zodat het dak ook gebruikt kan worden voor recreatieve doeleinden.

Omdat uw dak aan de open lucht blootgesteld is, kiezen mensen vaak voor dakisolatie om te zorgen dat de temperatuur in huis niet ineens omlaag gaat of omhoog gaat al naar gelang de weer omstandigheden.

Als u zelf uw dak wilt ontwerpen en opzetten op een mooiere manier, dan kan u eenvoudig het internet nakijken voor een hele schare aan verschillende soorten daken en bouwmethoden die beschikbaar zijn en u kunnen helpen beslissen wat de beste oplossing is voor uw dak. Op deze website vindt u ook meer informatie over een dakwerken en dak repareren. Na de plaatsing van uw dak is het bijzonder aan te raden om af en toe dakreiniging te laten uitvoeren!

Dakreiniging
Plat dak
Zadeldak