Badkamer renovatie

De badkamer is niet waar we het eerste aan denken als we het hebben over renovatie in huis. Vaak is de badkamer één van de laatste renovatie projecten die we doen. De woonkamer, keuken en slaapkamer komen meestal het eerste aan de beurt.

We verwachten het vaak niet maar bij een badkamer renovatie komt veel kijken en we kunnen bij een dergelijk project ook veel problemen tegenkomen. U denkt misschien wat kan er gebeuren bij een badkamer renovatie. Maar een dergelijke renovatie is veel meer dan alleen maar het toilet en de douche vervangen.

badkamer renovatie

Ook hier moet u een goede planning maken hoe de badkamer eruit komt te zien en waar het bad en of de douchecabine geplaatst worden dat geldt ook het toilet en de wasbak(ken) en u moet natuurlijk ook weten wat het allemaal gaat kosten. Het budget is ook belangrijk.

Bij de renovatie van de badkamer moet u ook rekening houden met onvoorziene problemen zoals muren die met het verwijderen van de wandtegel meekomen. U moet er dus rekening mee houden dat er veel puin los komt denk hierbij aan puin van het sloopwerk en dit puin moet worden afgevoerd.

Ook zullen er leidingen moeten worden verlegd of worden vernieuwd. Dus u moet voor dat u aan de renovatie begint precies weten waar alles moet komen. Doet u dat niet, dan kan dat voor problemen gaan zorgen want de leidingen en de afvoeren moeten immers allemaal op maat worden aangelegd. Er zijn bijvoorbeeld ook baden verkrijgbaar voor een kleinere badkamer.

Vaak kunt u ook een gedeelte van de badkamer renovatie vergoed krijgen zoals de leidingen en de sanitaire installaties. Hebt u een huis waar geen badkamer aanwezig is, dan kunt u de aanleg van de badkamer helemaal vergoed krijgen.